Sualtı Hokeyi










Soğuk havayı, dolayısıyla da kış aylarını hiç sevmeyen biri olarak şöyle biraz yaz aylarını hatırlatacak bir spor dalına gidelim istedim.

Yüzmeyi ne kadar seversiniz bilmiyorum ama hiç bıkmayacağım sporlardan biri de yüzmedir. Hem yüzmenin tüm vücudu çalıştıran sayılı sporlardan biri olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle spor salonlarında saatlerini harcayanlar için alternatif bir spor.

Neyse esas konumuza dönecek olursak Sualtı Hokeyi, 1954 yılında Alan Blake adlı İngiliz bir dalgıç tarafından ortaya çıkarılmış ve ilk kez uluslararası bir oyun olarak oynandığı ülkeler; Kanada, Güney Afrika, Hollanda ve Yeni Zelanda. Böylece gittikçe diğer ülkelere de yayılmaya başlayıp Dünya Şampiyonasına kadar uzanmıştır. Asıl güzel yanı ise kışın yapılabiliyor olması. Zaten çıkış amacı da sadece yazın değil kış aylarında da yapılmasıdır.

Nasıl Oynandığına gelecek olursak, tahmin edeceğiniz üzere yüzme havuzunda iki takım arasında yapılan maske, palet, eldiven ve şnorkel ile yapılmaktadır. Her takımda 6 oyuncu ile oynanıyor. Havuzun dibinde olan diski, hokey sopası ile karşı takımın kalesine gol atmak da hedef olarak belirlenir.

Oyun inanılmaz eğlenceli fakat bir o kadar da yorucu. Çok fazla efor sarfedildiği için çok sık oyuncu değişikliği oluyor. Tavsiye edebileceğim bir spor. Hem eğlenmek hem de spor yapmak isteyenler için birebir doğrusu. İlgilenenler  http://www.tssf.gov.tr/ adresinden detaylı bilgi alabilirler.

Sevgilerle...

Yorumlar

Popüler Yayınlar