Disneyland Paris

Bu kez hani şu ismini hep duyduğumuz ve bildiğimiz Paris Disneyland Park ile karşınızdayım :) Siz siz olun gitmek için hafta içini tercih edin. Biz pazartesi günü gitmemize rağmen oldukça kalabalıktı ki bunda havanın güneşli olmasının payı var. Fakat haftasonlarında bunun iki katını düşünürsek bu rüya park işkenceye dönüşebilir benden size tavsiye.

Öncelikle Paris'in gelişmiş metro ve tren hattını kullanarak nasıl Disneyland'a gideriz kısaca anlatayım. RER A denilen banliyö trenine binmeniz gerekir. Merkez metro hattıyla kolayca ulaşabilirsiniz mesela biz Auber metro istasyonundan bindik. Ineceğiniz durak " Marne-la Vallée Chessy " durağıdır. Bir kişilik sadece gidiş bileti 8 euro ile hem metro hem de banliyö trenini istediğiniz sayıda aktarma yaparak kullanma şansınız var. Yaklaşık 45 dakika sürüyor eğer ki trende bir aksama, gecikme olmazsa fakat çoğunlukla oluyor siz yine de 1 saat diye düşünüp, planlayın. Marne-la Vallée Chessy istasyonundan çıkar çıkmaz Disneyland kapısı sizi karşılayacak. 


Bu arada tabiki içerisinde bir çok restaurant ve kafe var yiyip içebileceğiniz fakat biz sandviçlerimizi yapıp öyle gitmeyi tercih ettik buradaki birçok yaşayan gibi. Ama leziz ve eğlenceli dondurmalardan yemeden dönmeyin derim. Tanesi 3.29 euro ile 3.79 arası değişiyor. Su ise şişesi 3.50 euro dan satılıyor haberiniz olsun ona göre hazırlıklı gidin derim :)

Evet gelelim bu muhteşem, adrenalinli küçük eğlence dünyasına. Kapıdan girer girmez heybetli bir küçük saray yavrusu çıkacak. Disneyland Parc Hotel. Isteyenler burada konaklayıp, her gün tadını çıkararak gerçekleştiriyor gezisini. 


Disneyland'da toplamda 2 bölüm var. 1. Bölüm Disneyland Park, 2. bölüm ise Walt Disney Studios Park. Biz, en büyüğü olan 1. Bölümü tercih ettik bu seferlik. Zaten bir gün içinde 2 bölümü de bitirmenizin imkanı yok çünkü inanılmaz büyük ve zaman alan aktivitelerle dolu. Bu arada girişte bir günlük etkinlik programı ve plan katalogları almayı unutmayın. Hemen girişte sol kısımda. Tüm gün içind numaralandırılmış kısımları tamamlamanız için kolaylık sağlıyor bu harita. 


1. Büyük bölüm yani bizim gittiğimiz bölüm 5 ana kısımdan oluşuyor. Discoveryland, Fantasyland, Adventureland, Frontierland ve Main Street, USA başlıklarını göreceksiniz zaten. Size ilk olarak Şiddetle tavsiye ediyorum "Indiana Jones and the Temple of Peril". Uyuyan Güzelin Şatosuna da uğramadan dönmeyin :) İçeride tam bir karnaval havası var. Heyecandan hangi birine gitsek bilemiyorsunuz. Yani çocuklar büyüklerden daha sakin söyleyeyim :) Son tavsiye olarak da olabildiğince erken gitmeye çalışın ki tüm gün, bütün bölümleri rahatça, zevk alarak bitirebilin. Çok gevezelik etmeden bol bol fotoğraf paylaşayım sizlerle. Merak ettikleriniz var ise lütfen sorunuz :) 




Bazı bölümlerde ( hangisi olduğunu söylemiyorum, keşfetmenin heyecanını size bırakıyorum :) ) aşağıda gördüğünüz macera trenleri ile adrenalinin zirvesine çıkabiliyorsunuz. 









Yeni maceralarda görüşmek üzere. A bientôt :) 

Yorumlar

Popüler Yayınlar