Peninsula (Otago)




 Bu yazımda sizlere muhteşem güzellikte bir yerden bahsetmek istedim. Peninsula, Dunedin (Yeni Zelanda)'a yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir yer.

 


Aslında Peninsula'ya gitmek istememin en büyük nedeni nesilleri tükenmek üzere olan Fok balıklarını, Penguenleri ve Albatrosları görmek istememdi.

Yol boyunca sahil şeridinden ilerledikçe "mükemmel, harika, olağanüstü" kelimelerini sarfetmekten başka diyecek bir şey bulamadım açıkcası. Çünkü gerçekten sanki el ile çizilmişçesine kusursuzdu.



2 saatlik kısa yolculuğun ardından vardığım nokta yukarıda çekmiş olduğum fotoğrafta görüldüğü gibi muhteşemdi. Etrafı bir sürü ufak adalardan oluşan bir yarımada. Fotoğrafta görülen en üst noktadaki fenerin çevresine ise devasa albatros kuşları, penguenler ve fok balıkları ev sahipliği yapmakta
.


Bu arada bu fotoğrafları çekerken öğrendiğim bir şey oldu. Penguenler fotoğraf makinalarının flashlarından etkilenip kalp krizi geçiriyorlarmış. Flash patlar patlamaz devriliyorlarmış. Bu yüzden yakın çekim yaptırmıyorlar koruma altında olan penguenlere. Tabii bu oldukça sevindirici bir davranış.





Yukarıdaki fotoğrafı çekerken dikkatli olmaya çalıştım. Çünkü inanılmaz dik bir kayanın üstünde duruyorlardı. Fakat gördüm ki hiç aldırış etmediler çok yakınlarında olmama rağmen. Kusursuzca kendilerini sergilemeye devam ettiler. O gün, hava soğuk ve rüzgarlı olmasına rağmen turistlerin akınına uğramaya devam etti Peninsula.





Aşağıda, fotoğraftaki adaya sudan yürüyerek gidiliyor. Gerçekten çok ilginç. Eğer fırsatınız olursa görmeden geçmemeniz gereken yerlerden birisi Peninsula. Sadece bu 2-3 fotoğrafla bitmez tabiki anlatmak. Tavsiye listesine bir yenisini daha ekleyerek şimdilik görüşmek üzere diyorum.

Sevgilerle...

Yorumlar

Popüler Yayınlar